Martine (Tien)

Tien (1975)

Ik denk graag na over hoe een boodschap het beste verkondigd kan worden. Ik vind het interessant om bij alle stappen betrokken te worden en ik het proces van A tot Z kan (zien) voltrekken. Hierdoor, en door mijn interesse voor talen, viel mijn keuze op de studie Communicatie Management aan de Hogere Europese Beroepen Opleiding (HEBO) van de Haagse Hogeschool (HBO-diploma 1997) en vervolgens op Film- en Televisiewetenschap (nu Media en Cultuur) aan de Universiteit van Amsterdam (UvA, doctoraal 2000).
Voor mijn werk als wetenschapsvoorlichter bij het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI, Amsterdam) heb ik onder meer een intensieve cursus “journalistiek schrijven voor de wetenschap” met succes afgerond (2006). Het vertalen van wetenschappelijke onderzoeken naar ‘gewone’ taal is voor mij een uitdaging en iets dat ik graag doe. Bij het Platform Bèta Techniek in Den Haag ben ik onder andere nauw betrokken bij het organiseren van grote evenementen. De Vliegende Hollanders: Science & Technology Summit bijvoorbeeld, die elke twee jaar zo'n 3000 bezoekers trekt. Ook organiseerde ik een speciaal voorlichtingsprogramma voor meisjes en techniek met Prinses Máxima als gast.

Alfa en Bèta

Als opgeleide alfa werk ik al bijna tien jaar in de (wetenschappelijke) bètasector, in met name de techniek, ICT-en wiskundehoek. Ik ben graag actief in (een combinatie van) de sectoren onderwijs/onderzoek, overheid en bedrijfsleven.

Wilt u meer informatie? Bekijk dan mijn Curriculum Vitae of lees verder in Werkwijze en Portfolio.